Živina Ocet 12 bylin nepasterizovaný macerovaný za studena 500 ml
Živina
Když jídlu „něco“ chybí, můžete se skoro vsadit, že jde o kyselost. Kyselá aktivuje naše chuťové buňky, napomáhá tvorbě slin a tedy i trávení. Prostě nám díky ní více chutná. Naším esem v rukávu je v kuchyni ocet, který dodá jídlu grády i rovnováhu. Díky octu nám jídlo připadá svěží, lehké a zároveň vyvážené.
Naše ochucené bylinkové octy se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování čerstvých ...
Naše ochucené bylinkové octy se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování čerstvých salátů, polévek, omáček, marinád na zeleninu nebo maso, dipů a majonéz. U nás v Přerově jsme do nich přidali bylinky, koření nebo třeba zázvor a nechali je vhodnou dobu odležet. Vznikly tak čtyři aromatické bylinkové octy s jedinečnou chutí daných přísad.
Ocet 12 Bylin je výsledkem macerování bez tepelného zahřátí čerstvých bylin v jablečném a lihovém octu s 6% kyselostí: bazalka, bobkový list, estragon, kopr, majoránka, máta, oregano, pepř celý, petržel, rozmarýn, šalvěj, tymián. Základem je rychle fermentovaný a následně filtrovaný ocet bez pasterizace. Samotný jablečný ocet má blahodárné účinky na lidské zdraví. Jako zásaditá surovina pročišťuje organismus, podporuje střevní mikroflóru a napomáhá trávení.
Voda, ocet kvasný jablečný 10%, ocet kvasný lihový 20%, výtažek z bylin (bazalka, kopr, rozmarýn, máta, bobkový list, petržel, estragon, oregano, majoránka, šalvěj, tymián). Kyselost: 5%. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru, sóji a hořčice.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na suchém, temném a chladnějším místě.
MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST: 7 měsíců.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 84 Kj / 19 Kcal
Tuky < 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy < 0,5 g
z toho cukry < 0,5 g
Bílkoviny < 0,5 g
Sůl < 0,01 g