WINDMILL Rýžová mouka z lepkavé rýže 400 g
Windmill
Rýžová mouka z lepkavé rýže (také známá jako sladká rýžová mouka) se vyrábí z krátkozrnné rýže, která po uvaření získává typickou vlhkou a lepkavou strukturu. Tato mouka je základem mnoha asijských dezertů a pečiva, například oblíbených japonských mochi nebo thajských sladkostí.
Díky vysokému obsahu škrobu má výborné pojivové a zahušťovací vlastnosti, takže je vhodná nejen pro sladké pokrmy, ale i...
Díky vysokému obsahu škrobu má výborné pojivové a zahušťovací vlastnosti, takže je vhodná nejen pro sladké pokrmy, ale i pro přípravu bezlepkového pečiva. V receptech ji lze použít jako doplněk k jiným druhům mouky – ideálně tvoří asi čtvrtinu jejich množství.
Protože neobsahuje gluten, je rýžová mouka z lepkavé rýže skvělou volbou při bezlepkové dietě i pro všechny, kteří chtějí experimentovat s tradičními asijskými recepty a přidat do své kuchyně kousek exotiky.
Složení: lepkavá rýže
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energie
1487 kJ/ 350 kcal
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
z toho cukry
0 g
Bílkoviny
7 g
Sůl
0,02 g
Hmotnost: 400 g
Země původu: Thajsko