Včelařství Domovina Med s malinami 170 g
Včelařství Domovina 170 g
Med s malinami z rodinné farmy Včelařství Domovina je slaďoučké, magické pokušení. Ne-o-do-lá-te! Objevte to nejlepší ze zahrádek a lučin Vysočiny.
- Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med s ovocem najde uplatnění v teplé i studené sladké kuchyni. Lze ho použít na pečení, jako náplň d...
- Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med s ovocem najde uplatnění v teplé i studené sladké kuchyni. Lze ho použít na pečení, jako náplň do kláčů, palačinek nebo lívanců. Skvěle se hodí i k ochucení mléka nebo čaje. Samozřejmostí je potom namazání na jakýkoli oblíbený druh pečiva nebo prostě na lžičku.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.
Skladování
Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 379 / 329 kcal
Tuky
0,1 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
78 g
Bílkoviny
0,7 g
Sůl
0 g