TURBO Káva Do kávovaru 100% Robusta ROBUSTO 2 x 1 kg
Yankee Caffee Yankee Caffee 1000 g robusta Brazílie nízká Robusta Vysoká
Čerstvě pražená káva je jako čerstvě upečený chléb.
A my jsme mistři v pražení!
Káva s každým měsícem po upražení ztrácí svou čerstvost. Než si koupíte kávu v obchodě, cestuje mezi prostředníky a pak čeká, až po ní sáhnete na polici - výběrem takové kávy volíte kus, který je už několik měsíců starý, a v extrémních případech i rok.
Podle Auduna Sorbottena - Mistra světa v pražení kávy - je nejlepší...
A my jsme mistři v pražení!
Káva s každým měsícem po upražení ztrácí svou čerstvost. Než si koupíte kávu v obchodě, cestuje mezi prostředníky a pak čeká, až po ní sáhnete na polici - výběrem takové kávy volíte kus, který je už několik měsíců starý, a v extrémních případech i rok.
Podle Auduna Sorbottena - Mistra světa v pražení kávy - je nejlepší chuť v kávě mezi jedním dnem a pěti týdny od pražení.
Když nakupujete v naší pražírně, dostanete kávu přímo z pece. Naše kávy pražíme v den odeslání, nebo maximálně pár dní předem. Máte zaručeno, že Káva k vám dorazí maximálně čerstvá!
Laur Konsumenta 2025
Naše značka Yankee Caffee získala prestižní ocenění a certifikát v celostátní soutěži "Laur konsumenta 2025" v kategorii Káva zrnková čerstvě pražená.
Toto svědectví potvrzuje, že káva z naší pražírny je vysoce kvalitní a zákazníci se rádi vracejí ke každému dalšímu šálku.
Laur konsumenta je nejrozpoznatelnější spotřebitelský certifikát v zemi. Uděluje se již 20 let v rámci prováděných plebiscitů popularity produktů. Označení tímto titulem představuje ocenění značky, která je podle respondentů nejvíce hodna důvěry ve své kategorii.
Maximum povzbuzení
Série Turbo Káv vznikla s myšlenkou na lidi, kteří v kávě hledají především dávku energie a povzbuzení. Základem série je hlavně zrno druhu Robusta, které přirozeně obsahuje nejvyšší obsah kofeinu - dokonce 3krát více než Arabica.
Vzhledem k vysokému obsahu kofeinu, který je z podstaty hořká látka, se tyto kávy vyznačují také nízkou kyselostí - zato charakteristickou, klasickou silnou chutí kávy.
A to všechno způsobuje, že Turbo Káva představuje ztělesnění tohoto božského nápoje - pokud potřebujete silný kopanec - vyberte si Turbo Kávu.
Celá série se skládá z 8 modelů - a každý z nich má svůj individuální charakter a sílu v 10stupňové škále.
ROBUSTO
Robusto - to je 100% Robusta - 10/10 ve škále povzbuzení a silná chuť. Profil pražení vybrán tak, aby z zrn neuvolnil kofein, a zároveň je opražil natolik silně, aby už první doušek informoval náš mozek, že za chvíli dostane solidní kopanec k činnosti.
SÍLA V NAŠÍ ŠKÁLE: 10 Z 10Nejdůležitější je kvalita
Díky spolupráci s mnoha distributory surových zrn jsme schopni vyselektovat nejlepší odrůdy z dostupných.
Každá jedna šarže zboží je před importem testována kvalifikovaným testerem, díky čemuž se konečný produkt vyznačuje neměnnou chutí, nezávisle na tom, z jakého období výroby pochází.
Opakovatelnost zrn a zkušenostmi vytvořené nejlepší profily pražení způsobují, že naše káva je opravdovým uměleckým dílem, kterým se můžete kochat s každým dalším šálkem a s každým dalším balením. Nabízená zde káva je směs nejpřístupnějších chutí zrn z Brazílie obohacená zrny ze země, jejíž vlajka je na přední straně obalu.
Obaly, do kterých balíme zrna, také nejsou náhodné - každý z nich je vybaven ventilem jednostranného působení - aby káva mohla uvolnit ze sebe nežádoucí oxid uhličitý. A strunové uzavření umožňuje po každém použití zavřít zrna zpět do ideálních podmínek skladování. Díky takovým obalům si káva po mnoho měsíců zachová své nejlepší chuťové vlastnosti.
Průběh pražení kávy
Na svém kontě máme několik set tun upražených zrn různého druhu - obrovské zkušenosti. Pravidelné cuppingy, tedy degustace zrn, nám umožňují vybrat nejlepší profily pražení pro každé z nich.
Pokud nějaká šarže nesplňuje naše očekávání, nepouštíme ji do distribuce. I když se to stává velmi zřídka, protože každé pražení je přesně naplánovaný proces, nad kterým bdí řada čidel a pokročilý systém řízení jedné z nejpokročilejších pecí na pražení kávy na trhu.
Celý proces od momentu skladování surových zrn přes pražení až po balení je přísně naplánovaná procedura - tak, aby káva dorazila k vám maximálně čerstvá a plná chuti.
Náš způsob pražení OMNIROAST
OMNIROAST je pražení stupně ideálního pro většinu jazýčků. Nesnažíme se zakrýt defekty zrn přehnaným stupněm pražení jako v případě levných káv z marketů. Víme také, že většina z vás by nechtěla pít kyselou kávu, napůl syrovou. Proto tak vybíráme čas pražení, abychom zrna sypali z pece v momentě nejlepším pro naše klienty.
Zrna, která od nás dostanete, jsou matná a suchá - díky čemuž jsou všechny éterické oleje uzavřeny uvnitř, a nebyly odpařeny v peci. To způsobuje, že naše káva má možná nejlepší chuťové vlastnosti, ale také i zdravotní.
Chuť je hluboká, a při dobrání odpovídající tloušťky mletí se káva hodí do většiny druhů spařování - od espressa až po drip.
Tloušťka namleté kávy přizpůsobená metodě spařování
Tloušťka mletí je jeden z klíčových faktorů, na který máte vliv.
Pokud má automatický kávovar předem dané parametry, tak při použití manuálních metod spařování a mlýnku s regulací tloušťky můžete mít vliv na konečnou chuť nápoje.
Stojí za to lámat schémata a vybrat tento parametr pod sebe sama.
Lze ve zjednodušení přijmout, že čím déle trvá proces spařování kávy, tím hruběji bychom měli mlet zrna
- French Press pro většinu nejlépe vyjde s hrubě namletými zrny
- Moka konvička nejoptimálnější chuť dodá pro středně namletá zrna
- Espresso kávovar zase potřebuje jemně namletou kávu.
Nejlepší obaly, které zajistí čerstvost
Nemnoho výrobců káv má obaly vícenásobného zavírání - a je to nezbytné k tomu, aby káva neztratila své vlastnosti během skladování.
Kromě toho jsou naše obaly vybaveny ventilem jednostranného působení, díky kterému se zrna mohou zbavovat nežádoucích plynů a přitom nepohlcovat nic jiného z vnějšku.
Obaly se snažíme projektovat, aby byly jednoduché a estetické, díky čemuž mohou tvořit ozdobu Vaší kuchyně, a přitom lépe skladovat zrna než každá sklenice.
Káva je zdraví – Zázračné vlastnosti kávy!
- Káva pomáhá začít den s větším množstvím energie
- Povzbuzuje mysl před zahájením procesu učení se, zvyšuje výkonnost pro zapamatování
- Omezuje pocit únavy a umožňuje posunout potřebu spánku v čase i o několik hodin.
- Pití kávy podporuje organismus při fyzické námaze a pomáhá trénovat déle.
- Káva NEzvyšuje krevní tlak při jejím návykovém požívání
- Snižuje riziko cévně-srdečních onemocnění
- Zesiluje sílu stahu srdce
- Může pomoci v boji s bolestí hlavy, zesiluje účinek léků proti bolesti
- Káva je zdrojem minerálů, jako je hořčík, draslík a mangan. Mýtus o vyplavování hořčíku kávou vytvořili nečestní výrobci hořčíku v kapslích. Již 3-4 šálky kávy doplňují denní potřebu těchto prvků!!!
- Příznivě ovlivňuje játra a žlučník
- Snižuje riziko vzniku nádorů, jako je rakovina dutiny ústní, hrdla, tlustého střeva a také kůže
- Může pomoci v boji s chorobou Parkinsona a Alzheimera