Roleski Klasická marináda 200 g
Roleski Roleski
Marináda klasická 200 g – hotová marináda na maso uzavřená ve speciálním, velmi výhodném balení. Umožňuje marinovat maso přímo v balení bez nutnosti použití dalšího nádobí a bez nutnosti přidávání dalšího koření.
Klasická marináda je jemná marináda založená na rajčatech a koření: kajenský pepř, česnek, cibuli a sladké papriky. Složení použitých surovin dodává grilovaným pokrmům z masa hlubší a aro...
Klasická marináda je jemná marináda založená na rajčatech a koření: kajenský pepř, česnek, cibuli a sladké papriky. Složení použitých surovin dodává grilovaným pokrmům z masa hlubší a aromatičtější chuť.
Marináda neobsahuje konzervační látky ani glutamát sodný. Doporučeno pro marinování hovězího, vepřového, telecího, drůbežího a rybího masa.
Zkuste to! Bude se ti to líbit. Roleski .
Složení: voda, rajčatový koncentrát, cukr,sůl, lihový ocet, sušené koření mleté (cibule,pepř cayenne,česnek,paprika sladká červená, libeček),česnek sušený granulovaný,pepř černý grys,modifikovaný škrob, stabilizátor:xanthanová guma; barvivo: paprikový extrakt; přírodní aromata.
Vepřová panenka s divokou rýží, pyré s květákem a kapustou
Ingredience (2 porce)
300 g vepřové panenky
marináda klasická Roleski
80 g divoké rýže
1 malý květák
mléko nebo smetana 30% (několik lžic)
několik listů kapusty
sůl, pepř
olivový olej
Příprava
Očistěte svíčkovou od membrán, opláchněte ji a namarinujte v marinádě klasické Roleski. Nechte 2-3 hodiny odležet v lednici, poté maso vytáhněte na pokojovou teplotu.
Opláchněte divokou rýži na sítku, poté ji vhoďte do vody (poměr voda:rýže = 2:1), osolte, vařte a poté vařte pod pokličkou na mírném ohni po dobu cca. 40 minut (do měkka). Kmen.
Během této doby předehřejte troubu na 200 stupňů, nahoru a dolů. Nakládanou svíčkovou položte do žáruvzdorné formy, vložte do trouby a pečte 20 minut. Po uplynutí této doby vytáhněte maso na talíř nebo prkénko a nechte cca. 5 minut, aby si odpočinula. Nakrájejte na plátky. Svíčková můžete také usmažit na pánvi. Za tímto účelem rozehřejte olej na středním ohni na pánvi, přidejte na plátky nakrájenou tloušťku cca. 1 cm svíčkovou a smažte cca. 4 minuty na každé straně.
Mezitím ve velkém hrnci vařte vodu, vhoďte květák rozdělený na růžičky. Osolte vodu a vařte cca. 10 minut, do měkka květáku. Sceďte, přidejte sůl, pepř a mléko nebo smetanu (zatím 2 lžíce). Rozmixujte na hladkou pěnu, v případě potřeby dochuťte a přidejte více mléka nebo smetany.
Opláchněte listy kapusty, osušte, polijte olejem, dochuťte solí a pepřem.
Vepřovou svíčkovou podávejte s divokou rýží, pyré s květákem a kapustou.