Natural Pack Fazole mungo 1000g
Natural Pack group 1000 g
Fazole mungo jsou zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny.Konzumují se vařené nebo ideálně syrové a naklíčené.
Mungo fazole obsahují spoustu účinných látek, mezi něž patří omega 3 a omega 6 kyseliny, kyselina pantothenová a listová, minerální látky jako hořčík, železo či vápník, vitamíny (A, B, C, E a K), betakaroten, bílkoviny, vláknina nebo polysacharidy...
Mungo fazole obsahují spoustu účinných látek, mezi něž patří omega 3 a omega 6 kyseliny, kyselina pantothenová a listová, minerální látky jako hořčík, železo či vápník, vitamíny (A, B, C, E a K), betakaroten, bílkoviny, vláknina nebo polysacharidy. Fazole mungo působí kladně na obranyschopnost organismu a na trávící soustavu. Tyto fazole se nejčastěji používají v čínské a indické kuchyni. Chutí připomínají spíše jarní zelený hrášek.
Pikantní mungo fazole
Budeme potřebovat 500 g mungo fazolí, 4 špetky pikantního kari, 3 stroužky česneku, 3 lžíce jogurtu, 4 lžičky chilli omáčky, rajčata z plechovky, špetka soli a pepře, 100 g slaniny, 1 dl oleje, 2 dl vody.
Mungo fazole necháme přes noc namočit. Poté ji uvaříme, doba varu do 15 minut. Na rozpáleném oleji si osmahneme slaninu nakrájenou najemno, po chvíli přidáme česnek a osmahneme. Přidáme rajčata z plechovky, osolíme, opepříme. Promícháme a zmírníme var . Do základu přisypeme uvařené fazole. Přidáme kari, chilli, chvíli povaříme a podlijeme asi 2 dl vody. Zjemníme jogurtem, zamícháme a pár minut opět povaříme. Pikantní mungo fazole podáváme jako hlavní chod nebo jimi plníme tortilly.
Minimální trvanlivost 12 měsíců
Země původu Argentina