Kelmy
černé
Černá cukrářská hmota k potahování dortů.Cukrářská potahovací hmota černé barvy s dokonalou konzistencí. Perfektně se s ní pracuje, povrch cukrářských výrobků má po potažení jedinečný vzhled. Hmota je pružná, netrhá se a můžete ji vyválet na velmi tenký plát. Má jemnou vanilkovou chuť.Potahovací hmoty Kelmy slouží primárně na potahování dortů, ale můžete s nimi i modelovat. Vymodelované ozdoby nec...
Černá cukrářská hmota k potahování dortů.Cukrářská potahovací hmota černé barvy s dokonalou konzistencí. Perfektně se s ní pracuje, povrch cukrářských výrobků má po potažení jedinečný vzhled. Hmota je pružná, netrhá se a můžete ji vyválet na velmi tenký plát. Má jemnou vanilkovou chuť.Potahovací hmoty Kelmy slouží primárně na potahování dortů, ale můžete s nimi i modelovat. Vymodelované ozdoby nechte delší dobu vyschnout. Hmota je bezlepková. Před použitím je hmotu potřeba v pokojové teplotě přibližně 22° Celsia důkladně propracovat, aby byla správně vláčná a hladká. Nejlépe se rozvaluje mezi potravinářskými fóliemi, na podsypání je ideální speciální podsypový cukr, případně bramborový škrob. Níže uvádíme postup pro zpracování potahovací/modelovací hmoty:1) Hmotu je potřeba vždy vyjmout z obalu. Zjištění tuhosti stiskem zabaleného sáčku s potahovací hmotou, bohužel není dostačující. Všechny hmoty v obalu působí "ztvrdle".2) Samotnou hmotu je potřeba zpracovat v rukou hnětením. Podle značky/výrobce konkrétní hmoty se liší i doba hnětení potřebná pro změknutí hmoty. Uvedeme 2 příklady:- Hmota značky Kelmy - je velmi poddajná hmota, postačí hnětení v řádu desítek vteřin (cca do 1 minuty).- Hmota značky SmartFlex - je velmi tuhá hmota, je potřeba hníst cca 20 - 25 minut.- Ostatní hmoty se obvykle pohybují mezi dvěma výše uvedenými3) Důrazně upozorňujeme, že NENÍ MOŽNÉ pro změknutí hmoty použít vodu, rozehřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Použitím jakéhokoliv z těchto uvedených prostředků dojde ke zničení hmoty!
Více informací o produktu