Hario V60-02 Pour Over Kit Glass
Hario drippery 4 skleněné 600 ml transparentní
Příprava kávy v dripperu:
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
- kávu namelte na středně hrubý stupeň
- horkou vodou propláchněte papírový filtr a konvičku, do které se bude káva extrahovat. Zbavíte se tím nežádoucích pachů a zahřejete dripper
- vsypte kávu do filtru
- zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se poh...
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
- kávu namelte na středně hrubý stupeň
- horkou vodou propláchněte papírový filtr a konvičku, do které se bude káva extrahovat. Zbavíte se tím nežádoucích pachů a zahřejete dripper
- vsypte kávu do filtru
- zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se pohybuje mezi kolem 92 °C až 94 °C). Vodu zalívejte krouživými pohyby od středu ke krajům dripperu
- nechte zhruba 30 sekund odpočinout
- zalijte kávu zbytkem vody, opět krouživými pohyby
- nechte extrahovat cca tři minuty
- kávu nyní můžete podávat