Velmi dobré olivy Kalamata, jiné už nekupuji
Gaitatzi černé olivy Kalamata s peckou 1 kg
Černé olivy Kalamata (Kalamon) Extra Jumbo s peckou 1kg
Černé olivy Kalamata (Kalamon) jsou celosvětově známé pro své jedinečné aroma, plnou, ovocnou chuť a mandlový tvar s tmavě černou nebo černofialovou barvou tvrdého ovocného těla. Jsou připravené doprovázet každé vaše jídlo a přidat majestátní dotek středomořské chuti. Vraťme se na chvíli do Řecka při každém našem jídle!
Složení: černé olivy s...
Černé olivy Kalamata (Kalamon) Extra Jumbo s peckou 1kg
Černé olivy Kalamata (Kalamon) jsou celosvětově známé pro své jedinečné aroma, plnou, ovocnou chuť a mandlový tvar s tmavě černou nebo černofialovou barvou tvrdého ovocného těla. Jsou připravené doprovázet každé vaše jídlo a přidat majestátní dotek středomořské chuti. Vraťme se na chvíli do Řecka při každém našem jídle!
Složení: černé olivy s peckou Kalamata (Kalamon), voda, sůl, ocet a slunečnicový olej.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření. Po otevření spotřebujte do 30 dnů.
Výrobce
Vasiliki Gaitatzi, Dato Kavalas 640 03, Řecko* slunečnicový olej funguje (stejně jako olivový olej) jako přírodní konzervant, který chrání olivy před vzduchem. Slunečnicový olej oproti extra panenskému olivovému oleji v lednici nerosolovatí. Tzn. tyto olivy můžete uchovávat po otevření v ledničce. Běžně nám vydrží 1kg olivy v nálevu po otevření v lednici i déle než 6 týdnů.
Pokud olivy chcete skladovat v lednici po delší dobu (a nálev už nevypadá jako na začátku - začínají se v nálevu objevovat bílé částečky), doplňte do nálevu slunečnicový nebo olivový olej (stačí 1 velký panák - cca 0,05l). Pokud vypadá nálev hůře, můžete si udělat úplně nový nálev - jednoduchý postup najdete níže v textu. Novým nálevem můžete snížit nebo naopak zvýšit i slanost oliv.
Řecké olivy Kalamata - bez éček, pouze voda, sůl, ocet a olej
Řecké olivy kalamata s peckou (známé též pod názvem Kalamon) jsou specifické svým špičatým podlouhlým tvarem. Při konzumaci jsou příjemně pevné a šťavnaté, díky čemuž se rázem přenesete do Řecka. Věděli jste, že ta krásná "černá oliva" z marketu se vyrábí chemickým procesem? Ne? tak se podívejte na tohle video, jak se taková zelená oliva přemění v černou za 3 dny v louhu. To co zvládne chemie cca za 3 dny, udělá příroda 100x dokonaleji za 3 měsíce a v přírodní kvalitě! Řecké černé olivy Kalamon dozrávají na stromě. Zralá oliva není černá, ale přirozeně tmavá, spíš hnědá, do fialového odstínu. A nejkvalitnější olivy jsou s peckou. Jen tak vynikne plná chuť výborné olivy.
Konzumace a uskladnění oliv Kalamata
Skladujte v temnu a chladu. Olej v olivách začíná tuhnout asi v cca 10 stupních a nevadí olivám teplota do 0 stupňů. Pokud olivy neotevřete, tak ve stavu v jakém je dodáváme vydrží i rok bez problému v každém tmavém špajzu. Pokud je otevřete a necháte je na kuchyňské lince, tak máme zkušenost že do 6ti týdnů nevznikne ani bílý povlak. Nesmí se však olivy vytahovat z nádobky rukou nebo olíznutou lžící. Pokud se začne ještě v průběhu nezkonzumovaných oliv objevovat bílý povlak, odstraníte ho lžící a nic se neděje. Olivy lze i vylít propláchnout, ale ztratí svou slanost.
Nový nálev
Každý si může udělat svůj nový nálev. Převaří se 1litr vody a nechá vychladnout. Následně se v něm rozpustí 70g soli a 20g octa a po vrácení oliv do nálevu zalijete 0,05 l extra panenským olivovým olejem (nebo slunečnicovým). To je vše.
Gaitatzi 1987 - Dato, Kavala, Severní Řecko
Od řecké tradice až po moderní certifikovanou výrobu
V roce 1987 zahajuje firma Eleioemporiki Gaitatzi svůj kurz ve zpracování, standardizaci a prodeji jedlých oliv. Láska lidí k olivám a jejich vášeň pro výrobu lahodných produktů z tohoto vzácného ovoce se od prvního okamžiku promítla do neustálého hledání zajištění špičkové kvality, ale také do vývoje široké škály produktů, se zakládá jak na řecké tradici samotné, tak na požadavcích moderního vkusu doma, ale i na profesionální úrovni.
Tedy z jedné původní odrůdy oliv, na jejím počátku, dnes Eleoemporiki Gaitatzi má produkty ze všech odrůd oliv, kterým se daří na řecké půdě, jako jsou Amfissis, Kalamon, Chalkidiki, Volos, Maroneia, Mytilini a Throubas Thassos, ale také různé druhy produktů, jako jsou olivové plátky, olivová pasta, konfity a plněné mandlemi, pepřem a dalšími chutnými přírodními produkty ve vynikajících chuťových kombinacích.
Eleioemporiki Gaitatzi disponuje pro výrobu svých produktů moderními budovami o rozloze 2 000 m2 v oblasti Dato Kavala, kde probíhá celý proces třídění, zpracování, přípravy, balení a standardizace jedlých plodů oliv za nejpřísnějších podmínek. Zároveň má vlastní velkoobchodní distribuční síť po celém severním Řecku, která obsluhuje nákladními auty v soukromém vlastnictví širší oblasti Soluně, Kavaly, Serres, Drama, Xanthi, Komotini a Limnos.
Tabulka velikostí řeckých oliv
Velikost: Extra Jumbo 161/180
(Mezi nejprodávanější černé olivy Kalamata v Řecku patří velikost Colossal 121/140 a Extra Jumbo 161/180).
Více informací o produktu
Černé olivy Kalamata (Kalamon) jsou celosvětově známé pro své jedinečné aroma, plnou, ovocnou chuť a mandlový tvar s tmavě černou nebo černofialovou barvou tvrdého ovocného těla. Jsou připravené doprovázet každé vaše jídlo a přidat majestátní dotek středomořské chuti. Vraťme se na chvíli do Řecka při každém našem jídle!
Složení: černé olivy s peckou Kalamata (Kalamon), voda, sůl, ocet a slunečnicový olej.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření. Po otevření spotřebujte do 30 dnů.
Výrobce
Vasiliki Gaitatzi, Dato Kavalas 640 03, Řecko* slunečnicový olej funguje (stejně jako olivový olej) jako přírodní konzervant, který chrání olivy před vzduchem. Slunečnicový olej oproti extra panenskému olivovému oleji v lednici nerosolovatí. Tzn. tyto olivy můžete uchovávat po otevření v ledničce. Běžně nám vydrží 1kg olivy v nálevu po otevření v lednici i déle než 6 týdnů.
Pokud olivy chcete skladovat v lednici po delší dobu (a nálev už nevypadá jako na začátku - začínají se v nálevu objevovat bílé částečky), doplňte do nálevu slunečnicový nebo olivový olej (stačí 1 velký panák - cca 0,05l). Pokud vypadá nálev hůře, můžete si udělat úplně nový nálev - jednoduchý postup najdete níže v textu. Novým nálevem můžete snížit nebo naopak zvýšit i slanost oliv.
Řecké olivy Kalamata - bez éček, pouze voda, sůl, ocet a olej
Řecké olivy kalamata s peckou (známé též pod názvem Kalamon) jsou specifické svým špičatým podlouhlým tvarem. Při konzumaci jsou příjemně pevné a šťavnaté, díky čemuž se rázem přenesete do Řecka. Věděli jste, že ta krásná "černá oliva" z marketu se vyrábí chemickým procesem? Ne? tak se podívejte na tohle video, jak se taková zelená oliva přemění v černou za 3 dny v louhu. To co zvládne chemie cca za 3 dny, udělá příroda 100x dokonaleji za 3 měsíce a v přírodní kvalitě! Řecké černé olivy Kalamon dozrávají na stromě. Zralá oliva není černá, ale přirozeně tmavá, spíš hnědá, do fialového odstínu. A nejkvalitnější olivy jsou s peckou. Jen tak vynikne plná chuť výborné olivy.
Konzumace a uskladnění oliv Kalamata
Skladujte v temnu a chladu. Olej v olivách začíná tuhnout asi v cca 10 stupních a nevadí olivám teplota do 0 stupňů. Pokud olivy neotevřete, tak ve stavu v jakém je dodáváme vydrží i rok bez problému v každém tmavém špajzu. Pokud je otevřete a necháte je na kuchyňské lince, tak máme zkušenost že do 6ti týdnů nevznikne ani bílý povlak. Nesmí se však olivy vytahovat z nádobky rukou nebo olíznutou lžící. Pokud se začne ještě v průběhu nezkonzumovaných oliv objevovat bílý povlak, odstraníte ho lžící a nic se neděje. Olivy lze i vylít propláchnout, ale ztratí svou slanost.
Nový nálev
Každý si může udělat svůj nový nálev. Převaří se 1litr vody a nechá vychladnout. Následně se v něm rozpustí 70g soli a 20g octa a po vrácení oliv do nálevu zalijete 0,05 l extra panenským olivovým olejem (nebo slunečnicovým). To je vše.
Gaitatzi 1987 - Dato, Kavala, Severní Řecko
Od řecké tradice až po moderní certifikovanou výrobu
V roce 1987 zahajuje firma Eleioemporiki Gaitatzi svůj kurz ve zpracování, standardizaci a prodeji jedlých oliv. Láska lidí k olivám a jejich vášeň pro výrobu lahodných produktů z tohoto vzácného ovoce se od prvního okamžiku promítla do neustálého hledání zajištění špičkové kvality, ale také do vývoje široké škály produktů, se zakládá jak na řecké tradici samotné, tak na požadavcích moderního vkusu doma, ale i na profesionální úrovni.
Tedy z jedné původní odrůdy oliv, na jejím počátku, dnes Eleoemporiki Gaitatzi má produkty ze všech odrůd oliv, kterým se daří na řecké půdě, jako jsou Amfissis, Kalamon, Chalkidiki, Volos, Maroneia, Mytilini a Throubas Thassos, ale také různé druhy produktů, jako jsou olivové plátky, olivová pasta, konfity a plněné mandlemi, pepřem a dalšími chutnými přírodními produkty ve vynikajících chuťových kombinacích.
Eleioemporiki Gaitatzi disponuje pro výrobu svých produktů moderními budovami o rozloze 2 000 m2 v oblasti Dato Kavala, kde probíhá celý proces třídění, zpracování, přípravy, balení a standardizace jedlých plodů oliv za nejpřísnějších podmínek. Zároveň má vlastní velkoobchodní distribuční síť po celém severním Řecku, která obsluhuje nákladními auty v soukromém vlastnictví širší oblasti Soluně, Kavaly, Serres, Drama, Xanthi, Komotini a Limnos.
Tabulka velikostí řeckých oliv
Velikost: Extra Jumbo 161/180
(Mezi nejprodávanější černé olivy Kalamata v Řecku patří velikost Colossal 121/140 a Extra Jumbo 161/180).
Počet e-shopů: 1
Recenze Gaitatzi černé olivy Kalamata s peckou 1 ...
Výhoda zde je v tom, že mi obchod poradil jak nechat olivy "dojít", prodloužit dobu jejich zrání výměnou nálevu
Chuť výborná, velké olivy, snadno vypeckujete