Country Life Jáhly 0,5 kg

Country Life

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Potěší vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým základem pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.Jáhly patří mezi poměrně ...

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Potěší vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým základem pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti v dnešní době až nadužívané pšenici. Na jáhlách si navíc mohou pochutnat i celiaci, protože jsou přirozeně bezlepkové.Tipy a recepty:polévky - jak přidat jáhly do polévky se dozvíte v jarních Dobrotách 2015 na str. 12sladké pečení - tipy na sladké dezerty z jáhel najdete v časopise Dobroty léto 2014 na str. 10 a také v jarních Dobrotách 2013 na str. 8kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zeleniněrizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhlyplacky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičkynádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte jeslané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákypknedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasickýchJáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Jáhly. Může obsahovat stopy lepku.Propláchnuté jáhly vařte v dvojnásobném množství vody cca 15 minut.Kalorická hodnota/energie (na 100g):1511kJ/361kcal. Tuky: 4,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,72 g. Sacharidy: 73,1 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 11,02 g. Sůl: 0,01 gSkladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.Legislativní zařazení: Jáhly.Ukrajina
Více informací o produktu

Upřesnit výběr

Počet e-shopů: 2

Naklíčeno
94 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
60
Cena produktu bez dopravy
Lékárna.cz
98 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
36
Cena produktu bez dopravy