Authentic Farmářský Těšanský sýr 51% cca 160 g
-- Ručně vyrobený čerstvý sýr podle unikátní receptury z české farmy Těšany. Roku 2019 získal ocenění Česká chuťovka.
Ptáte se, čím přesně je Těšanský sýr unikátní? Jmenovitě jemnou lahodnou chutí, nezvykle vysokou nutriční hodnotou a lehkou stravitelností. Využívá totiž prastarý výrobní postup z Podkavkazí.
Poznejte sílu syrovátky
Narozdíl od všech ostatních druhů sýrů se Těšanský sýr vyrábí bez...
-- Ručně vyrobený čerstvý sýr podle unikátní receptury z české farmy Těšany. Roku 2019 získal ocenění Česká chuťovka.
Ptáte se, čím přesně je Těšanský sýr unikátní? Jmenovitě jemnou lahodnou chutí, nezvykle vysokou nutriční hodnotou a lehkou stravitelností. Využívá totiž prastarý výrobní postup z Podkavkazí.
Poznejte sílu syrovátky
Narozdíl od všech ostatních druhů sýrů se Těšanský sýr vyrábí bez použití syřidla. Horké mléko se vysráží přidáním dobře prokysané syrovátky. Díky tomu jsou do sýrové hmoty vneseny nejen bílkoviny mléčné, ale navíc také syrovátkové, které jsou dieteticky mnohem cennější. Díky tomu jde o ideální sýr pro všechny, kteří preferují lehčí jídelníček.
Tip na servírování
Těšanský sýr je naprosto univerzální. Čerstvý zazáří ve studené kuchyni, a to buď samostatně nebo jako součást salátů či obložených mís. Ideálně se pro svoji lahodnou chuť hodí jako příloha k vínům. Tepelně jej lze upravovat různými způsoby a nepochybně oceníte i to, že se při grilování či smažení neroztéká.
MLÉČNÁ FARMA TĚŠANY: RODIŠTĚ UNIKÁTNÍHO TĚŠANSKÉHO SÝRA
Podlehněte opojení čerstvých sýrů, jaké u nás nemají obdoby. Paní Jitka Garguláková do nich dává spoustu lásky a invence a její tvrdá práce se oplatila: svým Těšanským sýrem udělala díru do světa hned v roce 2019, kdy za něj získala ocenění Česká chuťovka.
Sýry připravuje ručně přímo na farmě, kde chovají stádečko dojnic holštýnského plemene. Jejich mléko je proslulé nadstandardním obsahem bílkovin, což dodává sýrům vysokou nutriční hodnotu a bohatou chuť. Mléko zpracovává výhradně za čerstva bezprostředně po nadojení. Díky tomu si surovina zachová přírodní „živost“ a jedinečnou chuť. Teprve v průběhu výroby dochází k šetrné pasteraci.
Více informací o produktu
Ptáte se, čím přesně je Těšanský sýr unikátní? Jmenovitě jemnou lahodnou chutí, nezvykle vysokou nutriční hodnotou a lehkou stravitelností. Využívá totiž prastarý výrobní postup z Podkavkazí.
Poznejte sílu syrovátky
Narozdíl od všech ostatních druhů sýrů se Těšanský sýr vyrábí bez použití syřidla. Horké mléko se vysráží přidáním dobře prokysané syrovátky. Díky tomu jsou do sýrové hmoty vneseny nejen bílkoviny mléčné, ale navíc také syrovátkové, které jsou dieteticky mnohem cennější. Díky tomu jde o ideální sýr pro všechny, kteří preferují lehčí jídelníček.
Tip na servírování
Těšanský sýr je naprosto univerzální. Čerstvý zazáří ve studené kuchyni, a to buď samostatně nebo jako součást salátů či obložených mís. Ideálně se pro svoji lahodnou chuť hodí jako příloha k vínům. Tepelně jej lze upravovat různými způsoby a nepochybně oceníte i to, že se při grilování či smažení neroztéká.
MLÉČNÁ FARMA TĚŠANY: RODIŠTĚ UNIKÁTNÍHO TĚŠANSKÉHO SÝRA
Podlehněte opojení čerstvých sýrů, jaké u nás nemají obdoby. Paní Jitka Garguláková do nich dává spoustu lásky a invence a její tvrdá práce se oplatila: svým Těšanským sýrem udělala díru do světa hned v roce 2019, kdy za něj získala ocenění Česká chuťovka.
Sýry připravuje ručně přímo na farmě, kde chovají stádečko dojnic holštýnského plemene. Jejich mléko je proslulé nadstandardním obsahem bílkovin, což dodává sýrům vysokou nutriční hodnotu a bohatou chuť. Mléko zpracovává výhradně za čerstva bezprostředně po nadojení. Díky tomu si surovina zachová přírodní „živost“ a jedinečnou chuť. Teprve v průběhu výroby dochází k šetrné pasteraci.